BEHANDLINGSTILBUD

TANNBEHANDLING

Vi tilbyr alle vanlige typer tannbehandlinger som hvite fyllinger, behandling av tannkjøttsykdommer, kroner, implantatkroner, broer, implantatbroer, proteser, tanntrekkinger og rotfyllinger

Vi tilbyr også estetiske behandlinger som bleiking av tenner og skallfasetter.

UNDERSØKELSER

En undersøkelse hos tannlege skal inneholde undersøkelse av hele munnen, inkludert kinn, tunge, lepper, tannkjøtt, bittforhold og tenner.

Hver enkelt tann undersøkes nøye for sykdomstegn.

Hos oss følger det alltid med en grundig puss av tenner med pussepasta eventuelt airflow som effektivt fjerner missfarginger og belegg.

TANNBLEKING

Vi tilbyr tannbleking. Man får da fremstilt en skinne som passer akkurat dine tenner. Deretter får man med blekemiddel og man bleker selv tennene hjemme. Dette er den blekemetoden som viser seg å ha minst bivirkninger. Det er også viktig at en tannlege vurderer om dine tenner er egnet for bleking.

HVITE FYLLINGER

Dagens moderne fyllingsmaterialer gir svært mange muligheter. Hull kan repareres på en nesten usynlig måte. Hvite fyllinger kan også brukes til å bygge opp knekte kanter på tenner og for å bedre estetikken ved å bygge opp slitte fortenner.

ROTFYLLING

Når man gjør en rotfylling fjerner man en betent nerve eller en bakterieflora midt inni tannen og erstatter den med et fyllingsmateriale. Årsaken til dette kan blant annet være dype hull, store fyllinger eller traume/slag. Dette er i enkelte tilfeller en litt tidkrevende prosess fordi enkelte tenner har mange rotkanaler.

Mange synes rotfylling høres skremmende ut, men med god bedøvelse vil det ikke være noen smerter forbundet med en rotfylling.

Vi informerer grundig om prosedyre og behandlingsalternativer før vi setter i gang behandlingen.

BEDØVELSE

Moderne tannbehandling skal være smertefri. Vi anbefaler derfor bedøvelse. Det skal heller ikke være vondt å få selve bedøvelsen. Hos oss bruker vi god tid på å bedøve for å sikre en god opplevelse for deg som pasient.

Bedøvelsessalve er alltid tilgjengelig om du ønsker det.

IMPLANTATER

Implantater er et godt alternativ hvor man ønsker å erstatte manglende tenner. Manglende tenner kan forhindre optimal tyggefunksjon og påvirke livskvaliteten. Tannimplantater kan utføres med refusjon fra Helfo. Implantater kan i enkelte tilfeller være tannbesparende.

KRONE

Dersom det mangler mye tannsubstans på en tann pga skade eller hull kan det være nødvendig å lage krone på tannen.

En krone dekker det som gjenstår av tannen, slik at det ser ut som en frisk tann.

Dette kan være en rimeligere måte å reparere en tann på.

Det finnes i dag flere typer materialer man kan lage kronen i som er både pent og holdbart.

PORSELENSFASETTER

Porselensfasetter er en høyestetisk løsning som gir et svært naturlig utseende på de reparerte tenner.

Tynne lag med porselen legges da utenpå egne tenner for å reparere dem og /eller endre utseende på dem.

TANNTREKKING

Å trekke tenner er noe de fleste gruer seg til. Hos oss gjør vi alt vi kan for å unngå å miste tenner.

Dersom en tann likevel må fjernes, så er vi opptatt av å gjøre dette på en skånsom som mulig måte.

Dersom tannen sitter spesielt vanskelig til, henviser vi til en tannkirurg.

BEHANDLING AV PERIODONTITT

Behandling av periodontitt er en viktig del for å opprettholde god munnhelse og bevare tenner. I dag lever folk lenger og det betyr svært mye at man bevarer sine tenner livet ut. En ubehandlet periodontitt vil føre til tap av tenner. Behandlingen av periodontitt er enkelt forklart å fjerne/rense bakteriebelegg på en tann og rotoverflate.

PROTESE

En protese er en avtagbar tannerstatning. Det finnes ulike typer proteser, hvilken type som passer best avhenger av hvor mange tenner som er borte.

Delprotese er erstatning av noen tenner, mens en helprotese er erstatning av alle tenner. Tradisjonelle helproteser hviler på slimhinnen, kjevekammen i underkjeven og i overkjeven dekker den også ganen. Delproteser fester i tillegg til gjenstående tenner med hjelp av forskjellige typer klammere. Helprotesen kan også være implantatforankret.

Det kreves tilvenning for bruk av protese. Pasienter kan oppleve talevansker, gnagsår, noe endret smaksopplevelse og vanskeligheter med tygging.

TANNRENS

Hos oss renser vi tenner ved bruk av airflow(saltblåsing).’

Vi bruker også håndinstrumenter og maskinelle instrument for å rense tenner

Vi bruker den metoden som passer best for deg, for å skape de reneste og beste forholdene i munnen. Samtidig sikre deg en god opplevelse av besøket.

BITTSKINNE

Svært mange mennesker får skader på tennene fordi de gnisser/presser tenner. Dette foregår særlig i søvne og uten at man er klar over det. For mange er det nødvendig å få tilpasset en bittskinne som skal beskytte tennene mot slitasje. Vi har i dag forskjellige typer skinner. Noen skinner beskytter kun tennene, mens andre hjelper pasienter som har muskelplager, kjeveleddsproblemer og hodepine.

Behandlinger

Timebestilling

Medlem i NTF


Våre tannleger er medlem av Den Norske Tannlegeforening. Dette sikrer tannlegene tilbud om faglig oppdatering, og deg som pasient de rettigheter du bør ha.

Tannleger


Ellen Cecilie Brunstad
Ole Sigurd Visnes
Gunnhild B. F. Bjerkeset

Kontakt oss


Telefon: 71 21 04 06
Epost: tannlegemoldebrygge@gmail.com
Adresse: Julsundv. 2, 6412 Molde

Personvern